Integratie steeds belangrijker

De beschikbaarheid van steeds meer data maakt het verwerken hiervan tot bruikbare informatie steeds belangrijker. Het loont dus om hier aandacht aan te geven en integratie tot een prioriteit te maken. Informatie moet steeds vaker real-time beschikbaar zijn voor verschillende applicaties. Het belang van naadloze uitwisseling van data tussen verschillende systemen is hierbij onmisbaar.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud-oplossingen voor het opslaan van data en integratie met online systemen zorgen voor een versnippering van data en informatie terwijl de koppeling en uitwisseling tussen deze verschillende systemen steeds urgenter wordt. Uw marketing afdeling heeft behoefte aan informatie over het klikgedrag van uw website bezoekers, terwijl uw klanten online inzicht willen in de actuele status van de dienst die ze afnemen of actuele informatie zoeken of hun producten.

Over 5 jaar zal de helft van de implementatiekosten van grote systemen bestaan uit integratie.

Voor het beheer van datastromen is het van groot belang om inzicht te hebben in transformaties en statusinzicht van systemen en data. Een goed functionerend integratieplatform is het middel om dit te realiseren.

Een goed functionerend integratieplatform geeft aan IT beheerders inzicht op detailniveau terwijl een gebruiker uit een business unit kan werken met een begrijpelijke interface. Een gezond integratiesysteem zorgt voor beschikbaarheid van de meest actuele informatie op alle plekken van de organisatie.

Dynasol werkt met het open-source Ibis platform en met Tibco integratiesoftware om integratie op enterprise niveau mogelijk te maken.